Appelmuffins – glutenvrij, suikervrij en vetarm!

De herfst is er eindelijk! Ik zal je eerlijk zeggen: ik ben geen zomer mens. De hitte, de zon, het is niet mijn favoriet. Daarom ben ik nu stiekem best een beetje blij dat de herfst is gekomen. En het einde van de zomer is de perfecte oogsttijd voor verschillende fruitsoorten waaronder appels. De goudreinetten lagen weer in de winkel, nog zo’n pluspunt van de herfst! Tijd voor een lekker en gezond recept met deze lekkere moesappels.

Ingrediënten voor ongeveer 7 stuks:

  • 125 gram havermout (mocht je geen gluten mogen; check dan de verpakking van de havermout of deze echt glutenvrij is!)
  • 125 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 grote goudreinet
  • Een hand rozijnen
  • Enkele hazelnoten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffin vorm in (of gebruik een siliconen vorm of muffinvormpjes)
  2. Doe de havermout, melk, eieren, banaan, bakpoeder en kaneel in een blender en mix kort tot een gladde massa.
  3. Snij de appel in kleine stukjes en meng met de rozijnen.
  4. Giet het mengsel over de appel heen en spatel goed door.
  5. Schep alles in de muffinvorm(pjes).
  6. Stamp de hazelnoten fijn en gebruik als garnering over de muffins.
  7. Plaats de muffins in de oven voor ongeveer 30-35 minuten.

De muffins kunnen gebruikt worden als ontbijt of als tussendoortje. Een muffin is goed voor 140 kcal en levert 4 gram vet (waarvan 0,9 gram onverzadigd vet), 5 gram eiwit, 20 gram koolhydraten en 2,5 gram vezels. Oh ja, en mij kostte de muffins slechts 20 cent per stuk om te maken! Gezond eten hoeft absoluut niet duur te zijn ;).

Eetse!

Renske

Muffins appel




1 reactie

Ik heb Diabetisch 2 deze mag ik hebben en ga hem zeker maken dank je we

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.