Maak je eigen alcoholvrije kerstdrank!

Het is Kerst! Eindelijk! Jullie zullen wel denken: komt Renske nog met een kerstrecept? Ja zeker! Maar het heeft even mogen duren. Simpelweg omdat ik kerstvakantie heb en omdat het volgende recept een kerstpresentje voor mijn (schoon)familie wordt. Het is nu eerste kerstdag dat deze post online komt, dus mijn familie heeft het in ieder geval al mogen ontvangen. En fingers crossed dat mijn schoonfamilie op eerste kerstdag niet op internet zit ;). Zij krijgen dit op tweede kerstdag. Maar ik wilde het perse nog op de eerste kerstdag online zetten, zodat er toch nog een beetje kerst op mijn blog te vieren is. Ik laat je in deze blogpost zien hoe je een heerlijke alcoholvrije kerstdrank (of decemberdrank want ook met Pakjesavond en Oudejaarsavond is dit recept een hit!) maakt.

Ingrediënten:

  • 2 liter druivensap van goede kwaliteit
  • 3 biologische mandarijnen (of flink schoongeboende ‘gewone’ mandarijnen)
  • 3 kaneelstokjes
  • 5 anijssterren
  • 5 kruidnagels
  • 1 eetlepel honing

schermafbeelding-2016-12-23-om-09-32-53

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de 2 liter druivensap in een pan op laag vuur. Zorg ervoor dat het niet gaat koken.
  2. Snij de mandarijnen in plakjes en voeg aan de warme druivensap toe, samen met de andere ingrediënten.
  3. Roer af en toe goed door en laat de pan op laag vuur staan voor ongeveer 30 minuten.
  4. Zet dan het vuur uit en laat nog ongeveer een uur de kruiden intrekken.
  5. En je drank is klaar! Het lekkerst is als je deze kerstdrank lauwwarm drinkt.

Het is natuurlijk ook superleuk om een fles van deze drank cadeau te geven. Maak dan je eigen labels op printetiketten en zet hier je eigen (kerst)groet op. Mocht je dit willen doen, is het van belang dat je de drank binnen een dag opdrinkt. Je kunt de drank eventueel ook wecken in glazen flessen, dan is deze langer houdbaar.

Ik wens iedereen een ontzettend fijne kerst toe en heel veel liefde, geluk en gezondheid in 2017.

Feestse!

Renske

Alcoholvrije kerstdrank

 

 




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.