Ontbijtcake met muesli – vetarm!

Geen tijd in de ochtend? Ik ken het gevoel! Maar toch zijn er een aantal ontbijtjes die je makkelijk WEL op drukke dagen kunt nemen. Zoals een plak van deze ontbijtcake! Geraffineerd suikervrij en vetarm. Ideaal dus voor drukke dagen. Ook een tip: je kunt de plakken prima invriezen zodat je iedere ochtend een plak mee naar je werk of school kunt nemen. Geen excuses meer dus 😉

Ingrediënten:

  • 150 gram muesli (een simpele zak uit de supermarkt, extra lekker met rozijnen en noten!)
  • 50 gram havermout
  • 100 gram volkoren meel (ik heb speltmeel gebruikt)
  • 3 kleine rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 1 flinke eetlepel kwark
  • Theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Handje walnoten of andere noten in stukjes gehakt

Voor de cakevorm:

  • Klein beetje roomboter
  • Klein beetje havermoutvlokken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de bananen en eieren in een blender of mix samen met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Doe alle overige ingrediënten in een kom en schep langzaam de bananen/eieren door de droge ingrediënten heen.
  4. Vet een cakevorm (ook als deze van siliconen is) in met roomboter en schep er een klein beetje havermout in.
  5. Beweeg de cakevorm wat heen en weer zodat de havermout aan de roomboter blijft plakken aan alle kanten.
  6. Giet de massa in de cakevorm.
  7. Zet in de oven voor 40 minuten en check naderhand of de cake gaar is.

Je haalt ongeveer 12 plakken uit de cake en elke plak telt 150 kcal. Je kunt, als je deze cake als ontbijt gebruikt, best 2 plakken nemen! Als tussendoortje neem je slechts 1 plak. Oh ja, 1 plak bevat slechts 4 gram vet waarvan <1 gram verzadigd vet. Ook levert 1 plak 5 gram eiwit. 21 gram koolhydraat en 3 gram vezels.

Eetse!

Renske

Ontbijtcake

 




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.