Bananen brownies

Welke vrouw (of liever gezegd: welk mens) houdt er nu niet van chocolade? Ik ben geen uitzondering: ik ben gek op chocola! Zo jammer dat dat niet altijd in een gezond leefpatroon past. Helemaal niet als, je net zoals ik, aan het afvallen bent. Op mijn YouTube kanaal heb ik eerder een recept gedeeld van gezonde brownies op basis van kidneybonen. Klik hier om deze video te zien. Deze brownies zijn echter op basis van bananen gemaakt! En slechts 100 kcal per stuk! Ideaal voor mijn chocolade-craving-momenten ;).

Ingrediënten:

  • 3 kleine rijpe bananen
  • 60 gram pindakaas of notenpasta
  • 50 gram pure chocolade (85% cacao)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 flinke eetlepels meel (spelt, tarwe, havermout etc.)

* ik heb Intens Pure Hagelslag gebruikt om bovenop te strooien

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Laat de pindakaas en pure chocolade smelten op laag vuur in een pannetje.
  3. Prak de bananen of mix deze glad in een blender/met de staafmixer.
  4. Meng alle ingrediënten samen en giet het mengsel in een normale cakevorm of kleine brownievorm.
  5. Plaats in de oven voor ongeveer 35 minuten.
  6. Laat de brownies geheel afkoelen (duurt echt wel even!) voordat je in 10 stukjes snijdt.
  7. Bewaar de brownies gekoeld!

De brownies zijn goed voor 100 kcal per stuk. Ieder stukje bevat slechts 5 gram vet, waarvan 1,5 gram verzadigd vet, 10 gram koolhydraten en 2,5 gram eiwitten.  Dat betekent dat deze brownies 3x minder energie, vet en koolhydraten bevat dan gewone brownies.

Eetse!

Renske

Bananen brownies




3 Reacties

Hoeveel stukjes brownie haal je uit dit recept groetjes Moniek ps leuke recepten en verantwoord

Antwoord

Hallo, er staat 100 kcal per stuk dus mijn vraag is; hoe groot is de portie (in hoeveel deel je de bananenbrownie?)
Alvast dankuwel voor het reageren

Antwoord

10 stukjes 😉

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.