Appel-havermoutcake

Appel havermoutcake

De appelmuffins werden goed ontvangen, zowel thuis tijdens de thee als op mijn blog. Op mijn fruitschaal lagen ook nog genoeg goudreinetten. Dat zorgde voor inspiratie om deze appel-havermoutcake te maken! Erg lekker, glutenvrij, geraffineerd suikervrij, vetarm en makkelijk om te maken… natuurlijk ;).

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 4 eieren (maat S)
  • 2 rijpe bananen
  • Scheutje melk of water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 goudreinetten
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 25 gram rozijnen
  • 25 gram hazelnoten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in (of gebruik een siliconen vorm)
  2. Snij de appels in kleine stukjes (zonder schil) en meng samen met de kaneel en rozijnen. Laat even rusten.
  3. Meng de havermout, de eieren, de bananen, de melk en het bakpoeder in een blender op langzame snelheid samen.
  4. Spatel het mengsel door de stukjes appel en schenk in de cakevorm.
  5. Hak de hazelnoten in kleine stukjes en strooi over de cake.
  6. Bak de cake in 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Je kunt ongeveer 14 plakjes uit deze cake halen. 1 plakje levert 115 kcal, 3,5 gram vet (waarvan 0,5 gram verzadigd vet), 4 gram eiwit, 15 gram koolhydraten en 2 gram vezels. Een prima tussendoortje dus!

Eetse!

Renske

Appelcake met havermout

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *