Banaan-muffins met bramenvulling

Schermafbeelding 2017-08-12 om 12.52.05

Het is bramentijd! Langs de wandelpaden vind je overal struiken met mooie, grote bramen. Wij hebben dit jaar al behoorlijk wat bakjes geplukt. Onze kast heeft behoorlijk wat potten eigen gemaakte bramenjam op de planken staan. Het was daarom niet moeilijk om te besluiten waar ik deze simpele banaan muffins mee zou vullen ;). Deze gezonde muffins van 70 kcal zijn ideaal als tussendoortje of als ontbijt!

Ingrediënten voor ongeveer 10 muffins:

  • 100 gram havermout
  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje vanillepoeder
  • Enkele theelepels bramenjam

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de bramenjam) in de blender en mix tot een mooi glad beslag.
  3. Schenk het beslag in de muffin vormpjes en schep in het midden van iedere muffin een beetje bramenjam.
  4. Doe de muffins in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Deze muffins zijn laag in kcal, slechts 70 kcal, en 2 gram vet, 3 gram eiwit en 9,5 gram koolhydraten. De muffins zijn, goed verpakt, ongeveer 5 dagen houdbaar. Persoonlijk vries ik ze per stuk in. Iedere ochtend haal ik er een muffin uit voor het 10-uurtje.

banaan muffins

 

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *