Basisrecept bananenbrood – vetarm!

Bananenbrood is bij iedereen inmiddels wel bekend. Als je een beetje blogger, vlogger, twitteraar, facebook’er (of überhaupt weleens op internet surft) heb je vast wel eens een bananenbrood langs zien komen. Misschien heb je er zelfs wel eentje gemaak. Gelijk heb je! Want bananenbrood is een superhealthy tussendoortje of ontbijtje! En je kunt er heel erg goed mee variëren. Dit recept is een basis recept voor een bananenbrood. Je kunt zelf je eigen bananenbrood samen stellen. Bijvoorbeeld door gedroogde vruchten (rozijnen, gewelde abrikozen) toe te voegen of maak er een lekker noten-bananenbrood van door verschillende ongezouten noten toe te voegen. Maak hem kruidig met koekkruiden of juist extra zoet met honing. Voeg een appeltje in stukjes, een handje rozijnen en een theelepel kaneel toe aan het recept en maak er een ‘appeltaart’bananenbrood van. Of gooi er een handje (diepvries) bosbessen door voor een fruitig resultaat. Of, of, of…. Ach, je snapt me wel ;).

Ingrediënten voor 1 bananenbrood uit een cakevorm van 30cm

  • 100 volkoren meel
  • 60 gram havermout
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • Theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in of gebruik een silliconen vorm.
  2. Meng de meel, havermout en bakpoeder in een kom.
  3. Doe de eieren en de bananen in een blender (of mix met een staafmixer) en mix tot een luchtig mengsel.
  4. Spatel het mengsel door de droge ingrediënten in en de kom. Doe dit wel voorzichtig om het bananenbrood luchtig te houden.
  5. Giet het mengsel in de vorm en zet in de oven voor 45 minuten.

Om het bananenbrood alleen zo te eten, is te doen maar wel een beetje saai. Gooi er dus zelf de variatie in en maak je eigen persoonlijke smaak. Uit dit bananenbrood haal je ongeveer 12 plakken en 1 plak levert 95 kcal. Je krijgt per plak 1,75 gram vet binnen, waarvan 0 gram verzadigd vet, 3,3 gram eiwit, 15 gram koolhydraten en 2 gram vezels.

Eetse!

Renske

Bananenbrood

 

 




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.