Bosbessen cake

Bosbessen cake

Oei, oei, oei! Deze bosbessen cake mag echt niet ontbreken op deze blog! Ik vind hem heerlijk! Oorspronkelijk had ik het recept gemaakt met 75 gram roomboter maar ik vond de cake wat te vettig. In het recept staat dan ook 60 gram roomboter, maar daarin kun je zelf variëren. 1 stukje is goed voor slechts 150 kcal… maar probeer het maar eens bij 1 stukje te houden…!

Ingrediënten (voor een kleine springvorm, ongeveer 8 porties):
75 gram volkoren speltmeel
25 gram havermout
60 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eieren
3 eetlepels honing
3 eetlepels griekse yoghurt
1 theelepel bakpoeder
125 gram (diepvries) bosbessen
Klein beetje sinaasappel of citroenschil rasp

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine springvorm in (diameter ongeveer 18/20 cm)
  2. Klop de eieren los en mix samen met de roomboter tot een glad geheel
  3. Voeg langzaam de overige ingrediënten toe (bosbessen als laatste)
  4. Schep het mengsel in de springvorm en plaats in de oven voor ongeveer 40-45 minuten.
  5. Laat de cake afkoelen en genieten maar!

Eetse!

Renske

Schermafbeelding 2015-06-02 om 14.31.37

Het originele recept komt van de leuke blog ‘De keuken van Martine‘. Zij maakt deze variant met appel. Ook een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *