Eiermuffins met groentekliekjes – ONTBIJT TIP!

Eiermuffins

De ochtend beginnen met een gekookt eitje… dat geeft toch een super zondags gevoel? Toch heb je soms misschien trek in een extra bite. Of heb je nog best wat groente kliekjes in je koelkast liggen en geen idee wat je daar mee moet doen? Dan zijn deze eiermuffins een heel goed alternatief: rijk aan eiwitten en vitamines en mineralen. Ook zijn deze eiermuffins vetarm en koolhydraatarm. Oh ja, en makkelijk mee te nemen in je tas op weg naar school of werk. 

Ingrediënten voor 6 eiermuffins:

  • 6 eieren
  • Allerlei groentekliekjes die je over hebt (bijvoorbeeld spinazie, paprika, uitje champignons etc.)
  • Tuinkruiden (zoals peterselie/bieslook)
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snij alle groente in kleine stukjes en vul een siliconen muffinvorm met de groente.
  3. Kluts de eieren en meng er tuinkruiden en zout en peper doorheen.
  4. Giet de geklutste eitjes over de groente heen.
  5. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  6. Laat de eiermuffins in de oven afkoelen met de deur op een kier.

De eiermuffins zijn slechts 80kcal per stuk! Je kunt de eiermuffins natuurlijk ook maken met pulp wat je over hebt van bijvoorbeeld slowjuicen! Zo heb ik de eiermuffins op de foto gemaakt met paprika pulp die ik over had na het maken van paprikasap.

Eetse!

Renske

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *