Havermout ontbijt muffins!

Havermout ontbijt muffins

Geen tijd in de ochtend? Deze havermout ontbijt muffins kun je vooraf maken en zo heb je iedere dag een verantwoord en makkelijk ontbijtje! De muffins worden gemaakt met havermoutpap waardoor ze heel erg smeuïg zijn. En geen zorgen: ookal hou je niet van havermoutpap, grote kans dat je deze muffins wel lekker vindt.

Ingrediënten voor 6 muffins:

  • 75 gram havermout
  • 200 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de havermout en melk in een pannetje en verwarm op een laag vuur tot een dikke pap (wel blijven roeren! Eventueel kun je nog een scheut melk of water toevoegen maar het moet niet te nat worden).
  3. Doe vervolgens alle ingrediënten, behalve de eieren, erbij en roer goed door.
  4. Laat het mengsel afkoelen en voeg daarna de eieren toe. Meng goed door.
  5. Vul muffinvormpjes of een ingevette muffinvorm met een flinke eetlepel van het mengsel.
  6. Zet in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

En klaar zijn je kant-en-klare ontbijtjes voor de komende dagen! Ideaal om te eten samen met wat (zomer)fruit en wat Griekse yoghurt. De muffins zijn per stuk ongeveer 170 kcal, bevatten ongeveer 10 gram vet waarvan 5 gram verzadigd vet, 3,5 gram eiwit en 15 gram koolhydraten. Ze zijn ongeveer 2 dagen ongekoeld houdbaar maar je kunt ze het beste invriezen en iedere avond een muffin er uit halen voor het ontbijt van de volgende ochtend.

Eetse!

Renske

Ontbijt muffins

2 Comments

  1. Zou dit ook lukken met bosbessen ipv rozijnen? Lijkt me ook lekker. Ik ga dat een proberen denk ik

    • Hoi Frederik,

      Ja hoor, je kunt variëren van bosbessen tot cranberry’s tot abrikozen etc! Heel veel succes en eet smakelijk ;).

      Groetjes
      Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *