Kruidige appelcake met honing, rozijnen en abrikoos

Kruidige appelcake

Vaak hoor ik dat mensen de meeste suikervrije recepten wat droog vinden. Deze cake echter is dat absoluut niet! Vorige week maakte ik een bosbessen cake. Dit is een variatie er op, met iets andere ingrediënten. Erg lekker, smeuïg en smaakvol. En natuurlijk: geraffineerd suikervrij! Een stukje kruidige appelcake is goed voor slechts 150 kcal.

Ingrediënten (goed voor een kleine springvorm, 8 porties):
75 gram volkoren (spelt)meel
25 gram havermout
50 gram kokosvet
3 eieren
3 eetlepels yoghurt
3 eetlepels honing
1 1/2 eetlepel koekkruiden
1 theelepel bakpoeder
1 geraspte appel
Handje rozijnen
Handje gehakte abrikozen
Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine springvorm in.
  2. Laat de rozijnen en abrikozen enkele minuten wellen in gekookt water.
  3. Klop de eieren los en mix samen met het kokosvet, yoghurt en honing.
  4. Voeg langzaam samen met het volkoren meel, havermout, bakpoeder, snufje zout en koekkruiden en mix met een mixer tot een glad deeg.
  5. Spatel de geraspte appel en de gewelde rozijnen en abrikozen door het deeg heen.
  6. Giet het deeg in de kleine springvorm en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten.

En klaar!!! Lekker voor bij de thee of neem een stukje mee naar het werk.

Eetse!

Renske

Schermafbeelding 2015-07-08 om 11.39.27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *