Maak je eigen vlaaivulling

In mijn vorige post vertelde ik al over mijn goede oogst bramen :). Hier heb ik al behoorlijk wat jam van gemaakt. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer mee! Bijvoorbeeld je eigen vlaaivulling maken! Heel erg simpel (zoals altijd ;)) en veel gezonder als de potten vlaaivulling uit de supermarkt.

Ingrediƫnten:

  • 500 gram vruchten zoals bramen, aardbeien of kersen
  • 1 zakje Taartina

Bereidingswijze:

  1. Lek de vruchten uit zodat je wat vruchtensap kunt opvangen (eventueel wat fruit kneuzen).
  2. Vul het sap aan met water totdat je 250ml vocht hebt.
  3. Doe de inhoud van het zakje Taartina in een kommetje en doe daar 3 eetlepels van het vocht bij. Roer het goed door.
  4. Verwarm de rest van het vocht totdat het kookt.
  5. Haal de pan van het vuur en roer er het Taartina mengsel door.
  6. Breng het weer aan de kook en blijf roeren.
  7. Haal de pan weer van het vuur en voeg nu de vruchten toe.
  8. Laten afkoelen en klaar is je vlaaivulling!

Deze vlaaivulling kun je gebruiken om 1 vruchtenvlaai mee te maken. Een recept voor een vlaaibodem kun je bijvoorbeeld hier vinden. De vlaaivulling is ook heerlijk als vulling van muffins of bijvoorbeeld voor in de yoghurt!

Eetse!

Renske

Schermafbeelding 2017-08-12 om 12.53.12

 




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.