Muffins met zoete aardappel – zonder ei, zuivelvrij en glutenvrij

Zoete aardappel muffins

Een tijdje geleden had ik een flinke lading zoete aardappel puree gemaakt voor ons kleine mannetje van 5 maanden oud. Maar dat was geen succes… Hij kon het moeilijk weg krijgen en met een beetje water toevoegen werd het een korrelige bende. Nee hoor, geen succes! Wat moet ik dan met de zoete aardappel puree? Muffins maken bijvoorbeeld!

Ingrediënten voor ongeveer 7 muffins:

  • 150 gram zoete aardappel puree of pompoen puree (zeer makkelijk: schillen, koken en pureren!)
  • 150 gram suikervrije appelmoes (liefst zelfgemaakt, ook makkelijk te maken: schillen, koken en pureren ;))
  • 135 gram havermeel (dit kun je kopen of simpel havermout malen) (bekijk de verpakking of de havermeel/havermout echt glutenvrij is, mocht je niet tegen gluten kunnen!)
  • 1 zeer rijpe, geprakte banaan
  • Theelepel speculaaskruiden
  • Theelepel bakpoeder
  • Handje walnoten
  • Handje rozijnen
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de groente puree, de appelmoes, de geprakte banaan en de kruiden in een kom.
  3. Meng de havermeel met het bakpoeder goed samen en voeg toe aan het andere mengsel.
  4. Spatel de overige ingrediënten door het mengsel.
  5. Vul muffin vormpjes of een siliconen muffinvorm met het mengsel en zet ongeveer voor 35 minuten in de oven

De muffins leveren per stuk ongeveer 150 kcal, 4 gram vet, waarvan 0,5 gram verzadigd vet, 3,5 gram eiwit, 25 gram koolhydraten en 3 gram vezels.

Eetse!

Renske

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *