Simpele ontbijt appelcrumble – geen oven nodig!

Het is een feestje om met dit simpele ontbijtje de dag te beginnen. Net een warm appeltaartje! Sowieso hou ik heel erg van warme ontbijtjes, zelfs in de zomer. Sinds vandaag voeg ik ook dit ontbijtje toe aan mijn lijstje favo warme ontbijtjes. En natuurlijk is dit ontbijtje weer supersimpel te maken! Je hebt er zelfs geen oven voor nodig.

Ingrediënten:

  • 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
  • 15 gram rozijnen
  • kaneel
  • 10 gram roomboter
  • 3 eetlepels (15 gram) havermout of amandelmeel

Bereidingswijze:

  1. Kook een klein laagje water in een pan en doe daar de appelstukjes in. Laat op laag vuur 5 minuten koken.
  2. Smelt 10 gram roomboter in een pannetje (niet laten koken) en voeg daar de havermout aan toe. Laat ook dit 5 minuten staan (blijf roeren of zet het vuur uit met de deksel op het pannetje).
  3. Giet de appelstukjes af en meng samen met de rozijnen en een beetje kaneel.
  4. Doe de appelstukjes, gemengd met de rozijnen en kaneel, in een glazen kommetje en strooi dan de havermout met roomboter er over heen. Eet lekker warm op!

Met dit ontbijtje krijg je 250 kcal binnen, 9,5 gram vet, 2,7 gram eiwit en 36 gram koolhydraten.

Eetse!

Renske

 




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.