In deze video laat ik je een 19e eeuws recept zien van een rijsttaart. Oorspronkelijk komt dit recept van de webshop/blog over de 19e eeuw, namelijk www.paulowna.eu. Het leek mij erg leuk om eens te proberen en om ook jullie kennis te laten maken met een zeer oud recept! Het is toch supergaaf om iets te eten wat ze zo lang geleden ook aten? Echt een vintage recept ;).
Een puntje van deze taart levert ongeveer 90 kcal. Niet heel kcal-rijk dus!
Ingrediënten:
100 gram dessertrijst
750 ml volle melk
1 vanillestokje
1 citroen
Snufje zout en een beetje kaneel
3 eieren
50 gram roomboter
Optioneel: 100 gram suiker (wel een aanrader indien je deze taart voor visite maakt ;)).
Ook een beetje oud brood of paneermeel.
Bewaaradvies:
Je kunt de taart het beste gekoeld bewaren op een koele plek of in de koelkast. De taart is zo’n 2 a 3 dagen houdbaar.
Bekijk de video voor de bereidingswijze!