De appelmuffins werden goed ontvangen, zowel thuis tijdens de thee als op mijn blog. Op mijn fruitschaal lagen ook nog genoeg goudreinetten. Dat zorgde voor inspiratie om deze appel-havermoutcake te maken! Erg lekker, glutenvrij, geraffineerd suikervrij, vetarm en makkelijk om te maken… natuurlijk ;).
Ingrediënten:
- 200 gram havermout
- 4 eieren (maat S)
- 2 rijpe bananen
- Scheutje melk of water
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 goudreinetten
- 1/2 eetlepel kaneel
- 25 gram rozijnen
- 25 gram hazelnoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in (of gebruik een siliconen vorm)
- Snij de appels in kleine stukjes (zonder schil) en meng samen met de kaneel en rozijnen. Laat even rusten.
- Meng de havermout, de eieren, de bananen, de melk en het bakpoeder in een blender op langzame snelheid samen.
- Spatel het mengsel door de stukjes appel en schenk in de cakevorm.
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes en strooi over de cake.
- Bak de cake in 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Je kunt ongeveer 14 plakjes uit deze cake halen. 1 plakje levert 115 kcal, 3,5 gram vet (waarvan 0,5 gram verzadigd vet), 4 gram eiwit, 15 gram koolhydraten en 2 gram vezels. Een prima tussendoortje dus!
Eetse!
Renske
1 reactie
Dagmenu #1 dreumes (14 maanden) – Niet zo zwaar hoor 22/07/2017 at 23:55
[…] 10.00 krijgt hij een beetje lauwe thee met melk en een dikke plak appel-havermoutcake. Hij gaat, samen met zijn vader, naar de stad en daar krijgt hij nog een […]