Appel-kaneel cake, gezoet met dadels en vijgen

In deze video maak ik een volkoren appel-kaneel cake welke gezoet is met dadels en vijgen. De cake wordt smeuïg door de dadels en de geraspte appel. Het kikkererwtenmeel ‘zuigt’ als het ware het vocht van de appel op, waardoor de cake niet te nat wordt. Ik eet deze cake ook als lunch als ik onderweg ben! 1 portie levert ongeveer 175 kcal, 18 gram koolhydraten, 9 gram vet en 3 gram eiwitten.

Ingrediënten voor ongeveer 16 porties:
150 gram dadels in stukjes
175 ml kokosmelk
150 gram volkoren meel
115 gram kikkererwtenmeel
en 115 gram roomboter
1 grote friszure appel of 2 kleine/mediumgrote
en 75 gram vijgen in stukjes of rozijnen
2 eieren
2 theelepels bakpoeder en 2,5 theelepel koekkruiden en een snufje zout

Bewaaradvies:
Je kunt de cake luchtdicht ongeveer 5 dagen bewaren. Ook kun je de cake prima invriezen.

Bekijk voor de bereidingswijze de video:

Eetse!

Renske




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd