BabyVers review

Er is een groot aanbod aan maaltijdboxen: HelloFresh, Marley Spoon etc. Een maaltijdbox voor de allerkleinsten kon daarom niet uitblijven! BabyVers is een nieuw concept met maaltijdpakketten voor je baby of je dreumes.

Hoe werkt het?
Via de site kun je een maaltijdpakket bestellen. Er zijn pakketten voor kindjes met de leeftijd van 4-8 maanden, 8-12 maanden, of 12+ maanden. Iedere eerste en derde dinsdag van de maand worden de maaltijden bij je thuis bezorgd. De maaltijdpakketten zijn diepgevroren dus je kunt ze thuis nog zo’n 3 maanden bewaren!

Als je een maaltijdpakket ontvangt zijn de porties los verpakt.

Als je een maaltijdpakket ontvangt, zijn de porties los verpakt. Op iedere verpakking staan de ingrediënten, de voedingswaarden en voor welke leeftijd de portie geschikt is. Ook zie je houdbaarheidsdatum staan.

Op iedere verpakking staan de ingrediënten, de voedingswaarden en voor welke leeftijd de portie geschikt is.

De verschillende groentenpurees zijn geschikt voor je kleintje van 4 – 8 maanden. Een portie van deze groentepuree is 120 gram. Het enige nadeel hiervan is, is dat je kleintje dit met 4 maanden nooit opkrijgt. Ook niet in 2 keer. Langer kun je het, ontdooit, niet bewaren. Je moet dus in het begin best wat weggooien (mijn peuter eet de rest op, maar toch). Met 8 maanden kan je baby wel een hele portie in 1x opeten.
TOEVOEGING: Na contact met BabyVers gaven zij me de tip om een portie te knippen/snijden en de rest in de vriezer te laten. Goede tip! Ik heb dit meteen toegepast. Zo hoef ik gelukkig niets weg te gooien.

Vanaf 8 maanden wordt het menu van je kindje wat uitgebreider. De maaltijden zijn hier dan ook op aangepast. In plaats van enkel een groentepuree, krijg je een complete maaltijd van 180 gram bestaande uit voornamelijk groente, maar ook aardappel, pasta of peulvruchten en vlees of vis. Er zit veel meer structuur in deze maaltijden dan enkel de groentepuree. Enkele voorbeelden van een maaltijd voor een kindje vanaf 8 maanden zijn:

  • Pompoen / breekbonen / aardappelen / runderworst / ongezouten roomboter
  • Volkoren spaghetti / tomaat / champignons / rundergehakt / basilicum

Vanaf 12 maanden krijgt je kindje een maaltijd van 250 gram en deze is minder tot niet gepureerd. Enkele voorbeelden van een maaltijd voor een kindje vanaf 12 maanden

  • Wortel / doperwten / zalm / citroen / dille
  • Pompoen / wortel / aardappelen / kip / ongezouten roomboter
  • Broccoli / breekbonen / aardappelen / runderworst / ongezouten roomboter

Onze baby is net 5 maanden geworden, tijd voor een eerste hapje dus! We hebben bewust gewacht tot hij echt het eten uit onze mond keek. Dat was nu toch echt het geval, dus we vonden het tijd voor de eerste hapjes!

We hebben de groentepuree wortel/pompoen van BabyVers als eerste hapje gebruikt. Het werkt heel simpel. Je haalt het uit de vriezer, laat het ontdooien en verwarmt het au bain-marie op tot lichaamstemperatuur. Voor de hele kleintjes geef je ongeveer twee theelepels per keer.

En hoe vond onze baby het?
Zoals iedere baby vond ook onze baby zo’n eerste hapje best vreemd! Gretig happen doen ze nog niet echt dus er komt veel ‘duwen’ aan te pas ;). Toch viel het me mee, hij leek er wel echt van te eten! Hij trok in ieder geval geen vies gezicht, zoals ik mij kan herinneren van onze eerste zoon. Voor herhaling vatbaar, leek hij te denken!

Zou ik BabyVers aanraden?
Ja, als je geen tijd/zin hebt om voor je kleintje te koken, dan zou ik het zeker aanraden! Alles ziet er goed uit, ruikt en smaakt goed. Je proeft en ziet de liefde die in iedere maaltijd is gegaan. Het enige nadeel vind ik de portiegrootte in het begin.

Hoe ik het gedaan (en ook weer ga doen) bij mijn eerste zoontje qua koken en eten geven, dat kun je hier vinden. Met tips om ook van jouw kindje een makkelijke eter te maken!

Ik ben heel benieuwd hoe het eerste hapje van jullie kindje ging, laat je het me weten?

Eetse!

Renske
9 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.