Banaan-muffins met bramenvulling

Het is bramentijd! Langs de wandelpaden vind je overal struiken met mooie, grote bramen. Wij hebben dit jaar al behoorlijk wat bakjes geplukt. Onze kast heeft behoorlijk wat potten eigen gemaakte bramenjam op de planken staan. Het was daarom niet moeilijk om te besluiten waar ik deze simpele banaan muffins mee zou vullen ;). Deze gezonde muffins van 70 kcal zijn ideaal als tussendoortje of als ontbijt!

Ingrediënten voor ongeveer 10 muffins:

  • 100 gram havermout
  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje vanillepoeder
  • Enkele theelepels bramenjam

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de bramenjam) in de blender en mix tot een mooi glad beslag.
  3. Schenk het beslag in de muffin vormpjes en schep in het midden van iedere muffin een beetje bramenjam.
  4. Doe de muffins in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Deze muffins zijn laag in kcal, slechts 70 kcal, en 2 gram vet, 3 gram eiwit en 9,5 gram koolhydraten. De muffins zijn, goed verpakt, ongeveer 5 dagen houdbaar. Persoonlijk vries ik ze per stuk in. Iedere ochtend haal ik er een muffin uit voor het 10-uurtje.

banaan muffins

 

 




1 reactie

[…] krijgt hij lauwe rooibosthee met een 1/2 banaanmuffin. Vooral de jam pikt hij er uit met zijn vingertjes […]

Antwoord
Laat een reactie achter aan Dagmenu #2 dreumes (15 maanden) – Niet zo zwaar hoor Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.