Boerenkool quiche met kipgehakt

Ik doe 1x in de week boodschappen op dinsdagavond. Dat betekent dat we op de dinsdag vaak erg creatief moeten zijn met ons ontbijt, lunch en avondeten. Op de een of andere manier leer ik nog steeds niet dat ik tijdens mijn boodschapavondje te weinig inkoop. Maar het lukt me nog steeds aardig om van allerlei kliekjes iets te maken wat ik mijn kindjes (en man en mijzelf) kan voorschotelen. Zo ook vanavond! Deze boerenkool quiche met kipgehakt (met weinig kcal) belandde vanavond bij ons op tafel. En manlief schepte 2x op; een beter compliment voor mijn kliekjescreatie kan ik niet krijgen ;).Ingrediënten voor 3 – 4 porties:

Ingrediënten voor 3 – 4 porties:

  • 1 zak boerenkool (300 gram)
  • 300 gram kipgehakt naturel
  • 4 grote eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 gram kaas
  • 5 plakjes hartige taartdeeg (225 gram)
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak het kipgehakt rul in een wokpan. Je kunt eventueel kruiden gebruiken die je lekker vindt, bijvoorbeeld gyros kruiden, voor extra smaak.
  3. Voeg de boerenkool er aan toe en bak mee tot de boerenkool wat slinkt.
  4. Verdeel de (ontdooide) plakjes hartige taartdeeg over een quiche vorm, prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met een eetlepel paneermeel.
  5. Kluts 4 eieren in een kom, voeg de melk en 30 gram kaas toe (en wat peper en zout).
  6. Meng samen met de boerenkool met gehakt en verdeel het mengsel over de hartige taart plakjes.
  7. Bestrooi met 20 gram kaas.
  8. Plaats in de oven voor ongeveer 35 minuten op 200 graden. Check na een kwartier of het niet te hard gaat.

Per portie levert deze quiche slechts 375 kcal (of 500 indien je het in drieën deelt), 14 gram vet (waarvan 5 gram verzadigd vet), 34 gram eiwit, 25 gram koolhydraten, 3 gram vezels, 1 gram zout.

Eet smakelijk!

Renske




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.