Bosbessen havermout muffins – ideaal als ontbijt on-the-go!

Ik heb weer een favoriet: dit simpele receptje voor havermout muffins! Doordat je fijne havermout gebruikt, en geen havermeel zoals in mijn meeste andere recepten, lijken deze muffins veel beter te verzadigen en daarom zijn 2 stuks ook ideaal als een ontbijt-on-the-go! Ja, ja, ik ben fan! Als tussendoortje zijn ze natuurlijk ook zeer geschikt. De structuur is, door de havermout, veel minder ‘vast’ dan de meeste healthy muffins. Echt even het proberen waard, waarschijnlijk heb je de ingrediënten gewoon in huis!

Ingrediënten voor ongeveer 9-10 stuks:

  • 2 medium rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 180 gram havermout
  • Theelepel bakpoeder
  • Zakje vanillesuiker (8 gram) of theelepel vanille extract
  • 30 gram ( 1 1/2 eetlepel) honing
  • 150 gram bosbessen (vers of diepvries)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de bananen met de eieren in een blender of met de staafmixer.
  3. Meng het bakpoeder en de vanillesuiker door de havermout en voeg dan de overige ingrediënten toe, inclusief het bananen-ei mengsel.
  4. Spatel alles goed door en schep het mengsel in muffinvormpjes.
  5. Zet in de oven voor 15 minuten.

Klaar zijn je muffins! De muffins tellen per stuk ongeveer 125 kcal, daarom zijn ze als verantwoord tussendoortje geschikt of per twee als ontbijtje. Omdat ze goed verzadigen, zit je er vol van, helemaal als ze lauwwarm zijn.

Eetse!

Renske




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd