Broodpudding van left-overs

Het is Tweede Paasdag, de tweede paasbrunch zit er weer op. Wij eten altijd graag croissantjes, kleine broodjes en scones tijdens deze feestdag. Maar zoals altijd blijft er behoorlijk wat over. Dat hoef je zeker niet weg te gooien, je kunt overgebleven broodjes heel makkelijk verwerken tot een broodpudding! Dit supersimpele receptje kun je zelf aanvullen met wat je over hebt. Zo is geweld, gedroogd fruit heel lekker tussen de lagen brood of gebruik vers fruit wat je nog over hebt van een fruitsalade. Je kunt de broodpudding zo eten als tussendoortje, maar het is ook lekker bij fruit, ijs of volle yoghurt. Per stukje krijg je ongeveer 175 kcal binnen.

Ingrediënten voor 8 porties:

  • ongeveer 300 gram broodjes zoals maisbrood, croissantjes, scones
  • 300 ml halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker (optioneel)
  • Roomboter

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Vet een springvorm in van 18 cm met roomboter en vorm een bal van bakpapier. Doe dan de bakpapier in de springvorm.
  3. Snij de broodjes/scones in plakken.
  4. Je kunt eventueel de plakken insmeren met roomboter.
  5. Kluts de eieren met de melk en suiker.
  6. Leg een laagje brood/scones op de bodem en giet een klein beetje van het ei-mengsel er over heen.
  7. Leg vervolgens een tweede laag en giet nogmaals een beetje ei-mengsel er over heen.
  8. Herhaal voor een derde keer en druk het brood goed aan.
  9. Doe de springvorm in de oven voor ongeveer anderhalf a twee uur op 150 graden.

Eetse!

Renske




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd