Chocopasta van zonnebloempasta en hazelnoten

Ik had van de week ZO’N trek in Nutella. En ik ga je heel eerlijk zeggen, ik heb een klein potje gekocht en uitgelepeld. Ik geef de borstvoeding maar even de schuld van deze spontane craving en ik ga mijzelf dat ook niet verwijten. Maar ja, ik voelde me daarna lichamelijk duidelijk slechter en ik werd meteen weer herinnerd aan het feit dat die snelle suikers je niet echt goed doen. Dat gaf me inspiratie voor een wat gezonder recept van chocopasta. 

Deze chocopasta is op basis van zonnebloempitten en ook goed geschikt voor veganisten.

Ingrediënten:

  • 120 gram zonnebloempasta (te koop bij de meeste natuurwinkels of supermarkt, of zelf te maken door middel van zonnebloempitten te malen in de keukenmachine)
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 30 gram cacaopoeder (als je van puur houdt, anders minder)
  • 30 gram plantaardige olie
  • 30 gram hazelnoten

Bereidingswijze:

  1. Vermaal de hazelnoten in een hakmolen of in de keukenmachine. Ze hoeven niet helemaal fijn te zijn want de hazelnoten zijn voor het ‘crunchy’ effect. Je kunt de hazelnoten eerst ook roosteren, maar omdat de zonnebloempasta vaak gemaakt is van geroosterde zonnebloempitten hoeft dit niet. Dit geeft vaak namelijk ook genoeg smaak.
  2. Meng vervolgens samen in de keukenmachine met de overige ingrediënten tot een massa.
  3. En klaar!

Bewaaradvies:

Bewaar afgesloten in een glazen potje.

Per 100 gram bevat deze pasta ongeveer 550 kcal, 37 gram koolhydraten en 39 gram vet. Dit is ongeveer de helft minder suiker dan Nutella. Bovendien zijn het geen ‘lege’ kcal, maar onbeperkt snoepen: dat kan natuurlijk ook van deze chocopasta niet!

Eetse!

Renske
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.