Kerst Special: Christmas Pudding

Het is bijna kerst en dat vraagt natuurlijk, na alle Sinterklaas specials, ook om een Kerst special. In deze video maak ik op mijn manier een Christmas Pudding! Een zeer snel en eenvoudig recept welke je direct kan serveren na het maken. Je hoeft dus geen maanden te wachten, zoals het echte traditionele recept, maar je kunt het direct serveren want warm is hij nog extra lekker!

Ingrediënten voor een kookpuddingvorm van 1 liter (6-8 personen):
– zonnebloemolie
– citroenrasp van 1 citroen
– 75 gram gedroogde cranberries
– 75 gram gedroogde pruimen
– 50 ml whisky
– 155 gram roomboter
– 155 gram lichte basterdsuiker
– 3 eieren
– 75 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel speculaaskruiden
– 75 ml maple syrup / ahornsiroop

Benodigdheden:
– kookpuddingvorm van 1 liter
– bakpapier
– keukentouw
– pan
– hittebestendige verhoging voor in de pan zoals een bakje
– keukenmachine/food processor
– mixer/spatel – takje hulst

Pssst…: met 150 ml whisky kun je deze Christmas pudding heel mooi flamberen aan de dinertafel!




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.