Dagmenu #1 dreumes (14 maanden)

Hoe deden ze dat toch vroeger toen er nog geen Google was? Als je onzekerheden had of gewoon nieuwsgierig was naar hoe andere moeders het doen? Ik vind het heerlijk om op internet te struinen als ik het even niet meer weet of gewoon puur uit nieuwsgierigheid. Geef ik mijn kleine niet te weinig? Misschien te veel? Nu we eigenlijk alleen nog maar een avondfles geven voor de gezelligheid, en niet voor de noodzaak, is ‘normaal’ eten voor onze dreumes nodig. Gelukkig hebben wij een hele makkelijke eter. Elke dag gaan de handjes de lucht in als het etenstijd is: ‘ETUHHHH’.

Hoe het komt dat wij een makkelijke eter hebben? Geen idee. Dat zal vast met zijn persoontje te maken hebben. Of onze manier van eten introduceren daar iets mee te maken heeft gehad, dat blijft natuurlijk gissen. Ik vind het leuk om te denken dat dat wel zo is :). Ook denk ik dat het meespeelt dat hij niet veel suiker krijgt. De natuurlijke smaken zijn voor hem al snel goed genoeg. Hoe ziet zo’n dagmenu voor onze kleine van 14 maanden er uit? Ik wil het je graag laten zien! Vandaag dagmenu nummer 1:

 

DAGMENU zaterdag 22 juli 2017

ONTBIJT
Om 07.30 wordt hij wakker en beginnen we de dag met twee volkoren boterhammen met roomboter. 1 belegd met halvajam en 1 belegd met kaas. En natuurlijk een flesje water. Hij drinkt eigenlijk de hele dag door kleine beetjes water.

Om 10.00 krijgt hij een beetje lauwe thee met melk en een dikke plak appel-havermoutcake. Hij gaat, samen met zijn vader, naar de stad en daar krijgt hij nog een krentenbolletje.

LUNCH
Als lunch krijgt hij vandaag havermoutpap met een geprakte banaan, een eetlepel geraspte kokos en een beetje roomboter. Hier smult hij altijd van! Ik maak het als volgt: 40 gram havermout koken in 180ml water, de kokos toevoegen en een geprakte banaan. Paar minuutjes doorroeren en voilà. De roomboter doe ik er naderhand doorheen.

Om 15.00 krijgt hij een schaaltje met vers geplukte cherry tomaatjes (ahhh, dit vindt hij heerlijk!) en een pruim in stukjes.

DINER
Vandaag aten we zilvervliesrijst met gewokte ui/paprika/paksoi en eigen gemaakte pindasaus. Wij eten om de dag vlees en dit was een vleesloze dag. Dit doen we vanwege meerdere redenen (gezondheid, financiën, milieu) en het bevalt ons goed!

Om 19.30 krijgt hij nog een beetje warme melk met 4 schepjes 8-granenpap.

 

Ik ben benieuwd: komt dit overeen met jou dreumes? Laat het me weten in de comments!
2 Reacties

[…] eerder liet ik je zien wat mijn kleine dreumes eet op een dag. Toen was hij 14 maanden, inmiddels is hij bijna 15 maanden. We ontdekken steeds meer dingen waar […]

Antwoord

[…] Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt :). Om het dagmenu van onze dreumes van nu 16 maanden te bekijken, klik dan even hier. Voor het dagmenu met 15 maanden, klik je hier en voor het dagmenu van 14 maanden klik je hier. […]

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.