Dagmenu #1 peuter (2,5 jaar)

Dat de tijd niet stil staat, wordt extra duidelijk als je een jong kind heb rondlopen in huis. Het laatste dagmenu wat ik plaatste was een dagmenu van onze dreumes van 17 maanden en vandaag post ik een dagmenu van onze peuter die inmiddels bijna 2,5 jaar is! Gelukkig is ons mannetje nog steeds een makkelijke eter. Zelf merk ik wel meer dat ik wat makkelijker word met ‘rommel’. Hij krijgt nu steeds vaker een broodje hagelslag, sap, een kaasstengel of een suikerrijk koekje. Dat wil ik eigenlijk toch weer meer gaan beperken want hij eet andere dingen ook. Nu mag hij natuurlijk best af en toe een sapje of een koekje, maar het moet geen basis product worden. Want zodra je iets een basisbehoefte maakt, kom je daar weer heel moeilijk vanaf ;).

De dagmenu’s plaats ik ter inspiratie en niet als specifiek voedingsadvies.

Vandaag zag er zo uit voor ons zoontje:

VRIJDAG 28 SEPTEMBER 2018

ONTBIJT
We worden wakker om 08.00 en gaan dan direct naar beneden om een broodje hagelslag te eten en water te drinken. We vertrekken een half uurtje later naar de kinderfysio.

Als we klaar zijn bij de fysio, lopen we nog even naar de winkels om makreel en zalm te kopen bij de vishandel en ik koop bij een nieuwe bakker een kaasstengel, puur om even binnen te kijken, en die eet hij meteen op. Ook krijgt hij bij de viswinkel van de medewerkster een visvinger/frietje.

LUNCH
Als mijn man er is voor de lunchpauze om 11.30, eten we met zijn drieën lekker de vis op. Ons zoontje eet, tijdens het bereiden, alvast een paar stukjes gerookte makreel. Ook krijgt hij een paar stukjes gerookte zalm. Dan krijgt hij een broodje makreel, gevolgd met (weer) 2 broodjes hagelslag. Ook drinkt hij een glaasje melk.

We brengen hem om 12.30 naar de opvang, daar gaat hij even slapen en spelen met de kindjes. ‘s Middags eten ze daar altijd fruit en drinken ze water. Rond 17.00 krijgen ze, als ze willen, nog een soepstengel of cracker.

Om 17.30 kom ik hem weer halen en gaan we naar huis.

DINER
Om 18.00 eten we een gehaktbal met andijvie stamppot. Als ‘toetje’ krijgt hij nog een groene smoothie van 1/2 banaan, perzik partjes, paar (diepvries) cranberry’s, halfvolle yoghurt en bladspinazie. Die gaat helemaal op, vooral de groene snor die na zo’n slok volgt is een hit.

Zoals je ziet, zijn er toch een aantal producten die niet helemaal passen in een gezonde levensstijl. Hier wil ik wat meer op gaan letten. Natuurlijk is het niet zo erg als het een keer zo is, maar zoals ik eerder zei: basis moet het niet worden! Vooral omdat hij net zo blij wordt van een appel dan van een kaasstengel. Herken jij het ook? Dat je toch naarmate de tijd verder gaat wat makkelijker wordt? Let me know!

Renske




2 Reacties

Leuk om te lezen. Het lijkt me heerlijk om zo’n makkelijke eter in huis te hebben! Ons zoontje is nu bijna 2 jaar en 4 maanden, dus vergelijkbare leeftijd. Hij heeft fases van slecht eten en beter eten. Zelfs in beter etende fase eet hij lang niet zoveel als jouw zoontje. Als ontbijt een cracker, vaak met chocopasta, daar doet hij zo’n 30 a 45 min over. Als lunch ben ik al heel blij als hij een hele boterham opeet, daar doet hij ook heel lang over.
Ik herken wat je zegt dat je wat makkelijker wordt met minder gezonde dingen. Daar betrap ik mezelf ook op. Die dingen gaan er ook veel makkelijker in. Iets wat hij niet zo lekker vindt weigert hij rustig en dan eet hij niks. Probeer er wel weer wat beter op te letten :).

Antwoord

Het is zeker heerlijk! Vooral omdat eten nooit een strijd is geweest, maar eigenlijk altijd een feestje inclusief handjes in de lucht met een ‘Joepie!’ er bij. Ons zoontje is eigenlijk ook 2 jaar en 4 maanden :), hij is van Mei.
Die fases zijn heel normaal volgens mij, ik hoor het heel veel om me heen! Je hebt gewoon een langzame genieter hihi ;). Ieder kind is weer anders; ons zoontje is altijd heel hongerig geweest, ook als baby. Succes! En dank je wel voor je reactie!

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.