Dagmenu #2 peuter (2,5 jaar)

En dan is het alweer 2019. Over twee maanden wordt onze kleine grote kerel alweer 3 jaar! En dat niet alleen, sinds anderhalve maand is hij ook grote broer! De tijd staat zeker niet stil in Huize Visser ;). Het leek me weer eens leuk om op te gaan schrijven wat hij eet op een dag en daarom besloot ik vandaag op te schrijven. Lees je mee wat onze peuter vandaag heeft gegeten? Misschien kan ik je inspireren!

De dagmenu’s plaats ik ter inspiratie en niet als specifiek voedingsadvies.

DONDERDAG 7 MAART 2019

ONTBIJT
Vanochtend werd hij pas om 09.15 wakker. Heerlijk, helemaal met onze slapeloze nachten door de nieuwe baby. Hij drinkt een glas water en eet een 2 volkoren boterhammen met smeerkaas. Hierna eet hij een 2 volkoren boterhammen met hagelslag.

TUSSENDOOR
Omdat hij vrij laat wakker was, en pas om 10.00 aan de ontbijttafel zat, slaan we het tussendoortje over. Niet bewust hoor, maar de huilmomenten van de baby hielpen ook niet echt mee ;).

LUNCH
Om 11.45 gaan we lunchen en hij eet een schaaltje cherry tomaatjes, wederom 2 volkoren boterhammen met smeerkaas, een kwart van een omelet met feta, bladspinazie en courgette en een klein beetje appelmoes zonder suiker. Wat een combinatie he ;)?

TUSSENDOOR
Na het slaapje van in de middag (hoezee, hij ging warempel slapen vanmiddag!) krijgt hij een zelfgemaakt bananen-havermoutkoekjeDan mag hij even op de bank filmpjes kijken en eet hij een klein handje rozijntjes met een appel.

DINER
Als diner, om 17.30, eten we boerenkool. Dit keer zonder vlees, wij eten om de dag vlees en we eten geen rund/varken meer, dus helaas ook geen rookworst meer. De vegetarische rookworsten vinden wij niet te eten, dus als iemand een tip heeft wat lekker is bij boerenkool (qua vleesvervangers) hoor ik dit graag! Als toetje eet hij een schaaltje halfvolle yoghurt.

Om 19.00 gaat hij weer slapen. Oh ja, bij ieder eetmoment heeft hij ook een glas water gedronken.

Ik ben heel benieuwd of het overeen komt met jullie eetpatroon van jullie peuter. Let me know!

Groetjes!

Renske
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.