Dagmenu #3 dreumes (16 maanden)

Het is weer een maand geleden dat ik een dagmenu postte van onze dreumes, toen 15 maanden en inmiddels alweer 16 maanden. Hij heeft een aantal nieuwe smaken ontdekt (zoals ui… vind hij heerlijk… apart kind, hoor ;)) maar in zijn ontbijt en lunch ritme is niet veel veranderd. Toch hoop ik je weer wat nieuwe inspiratie te geven voor je eigen dreumes :).

 

Vrijdag 6 oktober 2017
ONTBIJT
Hij wordt vandaag wakker om 07.45 en we gaan, na de ochtendknuffel en het verschonen, meteen naar beneden om te ontbijten. Hij is gek op zijn broodje ‘kaak’ (lees: kaas) en ‘mem’ (lees: jam) en deze krijgt hij dan ook weer vanochtend. 2 volkoren boterhammen met zelfgemaakte bramenjam (helaas de laatste pot…. moeten we weer wachten tot volgend jaar!) en 1 volkoren boterham met kaas.

Om 09.30 drinken we altijd samen thee met iets erbij en vandaag krijgt hij een schaaltje met druiven.

LUNCH
Om 11.30¬†gaan we lunchen. Mijn man werkt ook vanuit huis (webdevelopment¬†www.kiksaus.nl) waardoor we allemaal stipt op tijd aan de lunchtafel zitten. Even een ontspannen gezinsmomentje. Hoewel er van ontspanning eigenlijk weinig terecht komt, want onze dreumes schreeuwt nog net niet om eten. Leg je drie stukjes brood op zijn bordje, heeft hij er al weer 4 op. Het verbaast mij soms nog steeds hoe goed dit mannetje eet. Vandaag is hierop geen uitzondering. Hij eet een lekker ‘ontbijt’ appeltaartje van een geraspte appel, havermout en een ei. Smullen! Ook eet hij nog een volkoren boterham met zijn favoriet: ‘kaak’!

Het ontbijt appeltaartje, een aanrader!
Het ontbijt appeltaartje, een aanrader!

Om 14.30 krijgt hij, na zijn middagslaapje, een lekkere smoothie van dit keer een banaan, mango blokjes, bosbessen, yoghurt en een appel. Deze smoothie delen we samen. Tussendoor eet hij nog wat rozijntjes.

DINER
Om 18.00 eten we ‘kliekjes’ stamppot. Gisteren had ik spitskool met paprikareepjes in tomatensaus gemaakt (tja, eigen recept, niet heel erg geslaagd ;)) en we hadden nog een portie over. Dit hebben we gewokt samen met sperzieboontjes en een gekookt aardappeltje er bij. Gekke combinatie maar de kleine zat weer te smullen. Hierna heeft hij nog 150 ml magere yoghurt gekregen.

Tussendoor drinkt hij water en thee met een beetje melk. Op dit moment is Winterglow van Pickwick favoriet ;).

 

Over een maandje zal ik weer een dagmenu plaatsen… dan van een dreumes van 17 maanden…. oh jongens, wat gaat het toch snel :)!
1 reactie

[…] dat je wat aan mijn tips hebt :). Om het dagmenu van onze dreumes van nu 16 maanden te bekijken, klik dan even hier. Voor het dagmenu met 15 maanden, klik je hier en voor het dagmenu van 14 maanden klik je […]

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.