Dagmenu #4 Dreumes (17 maanden)

Ach, ach, onze kleine krijgt kiezen. Wat een nare toestand is dat zeg! Gelukkig slaapt hij prima, maar ‘s ochtends is z’n matrasje vol met lichtrode vlekken van het bloed. Als hij z’n mondje open doet, zie ik vlijmscherpe punten achter in z’n mond. Ai, ai, ai. En ook allemaal tegelijk! Dat zorgt er voor dat hij graag wil kauwen. Voor een Sinterklaas special voor op mijn YouTube kanaal heb ik alvast taai taai gemaakt. Dit vind hij heerlijk om op te kauwen! Misschien een tip voor moeders met dreumesen die in hetzelfde schuitje zitten ;). Helaas wel bomvol suiker… maar ach, af en toe moet het kunnen ;). In ieder geval plaats ik ook deze maand weer een dagmenu voor onze kleine. En, ondanks de pijn in z’n mond, krijgt hij nog best veel weg ;).

 

ZONDAG 22 OKTOBER 2017

ONTBIJT
Om 08.30 wordt hij wakker (lekker uitgeslapen) en we starten de dag met 2 volkoren boterhammen met zuivelspread en 1 volkoren boterham met eigen gemaakte pruimenjam.

Tussendoor krijgt hij een bakje met halve druifjes (uit de koelkast, werkt goed verkoelend tegen de pijn in de mond!) en ook een beetje van mijn eigen gemaakte drinkontbijt. 

LUNCH
Om 12.00 gaan we lunchen, na een bezoek aan de kinderboerderij. Hij krijgt weer 2 volkoren boterhammen met zuivelspread (he, wat saai!) en een gekookt eitje.

Na zijn slaapje krijgt hij dus een zelfgemaakt taaitaai popje. Ik ga ook nog even met hem naar de Albert Heijn en daar krijgt hij een appel die hij helemaal (met klokhuis en al) heeft opgegeten.

DINER
Om 17.30 eten we hete bliksem met stoofvlees. Voor een YouTube video had ik dit gemaakt en het was wel even afwachten of hij dit lekker zou vinden met hij zat natuurlijk weer te smullen! Nu kwam dat vooral door de heerlijke hachee die mijn man had gemaakt er bij :).

Gedurende de dag drinkt hij water of thee met een beetje melk.

 

Volgende maand post ik weer een dagmenu. Dan voor een dreumes van 18 maanden…. En dan is hij ook nog eens verhuisd van de babygroep naar de 1.5 – 4 jaren groep op de kinderopvang. Ik heb dat ik dat zonder veel hartzeer ga overleven ;).

Renske
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.