Frambozen-chocolade repen met kokos

In het tijdschrift “Ouders van Nu” vond ik een recept van Laurianne Ruhé welke ik graag wilde proberen. “Jiffy Bars” of ook wel frambozen-chocolade repen genoemd. Ik vond de portiegrootte zelf veel te groot en maakte er blokjes van ;). Het recept vond ik geslaagd! Al vind ik het wel lastig dat het in de vriezer bewaard moet worden en je het een kwartier/half uur van te voren uit de vriezer moet halen voordat je het kunt eten. Als ik iets wil eten, dan wil ik het NU eten.  Maar goed, als dat het enige is ;)…

Ingrediënten voor 6 repen of 18 blokjes:

 • 100 gram havermout
 • 4 eetlepels gemalen kokos
 • 4 eetlepels gesmolten kokosvet
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 10 zachte grote dadels zonder pitFrambozen laag:
 • 200 gram frambozen
 • 150 gram gemalen kokos

Bereidingswijze:

 1. Gebruik een kleine vierkanten (brownie) bakvorm of schaal en leg deze alvast klaar.
 2. Maal de havermout, gemalen kokos, cacaopoeder en dadels in een keukenmachine fijn tot een massa en druk deze plat (ongeveer 1,5 cm dik) in de vierkanten vorm.
 3. Maal de frambozen en de overige gemalen kokos en gebruik dit als bovenlaag.
 4. Zet de vorm minimaal voor 15 minuten in de vriezer om op te stijven.

Dat was het! Best simpel, toch? Een reep vind ik persoonlijk een te grote portie, ik kreeg daar ook buikpijn van. Bovendien is 1 reep goed voor 300 kcal en dat vind ik persoonlijk teveel voor een tussendoortje, ookal zijn de ingrediënten gezond. De volgende voedingswaarde zijn per blokje i.p.v. reep: 100 kcal, 6,5 gram koolhydraten, 1,5 gram eiwit, 7,5 gram vet.

Dit recept komt oorspronkelijk uit het boek: “Good Food in 20 min” van Laurianne Ruhé.

Jiffybars frambozen kokosreep
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.