Frambozenblad drogen om zelf thee te maken

Frambozenbladthee wordt al heel lang gebruikt tijdens de zwangerschap. In deze video laat ik je zien hoe je thuis makkelijk je eigen frambozenbladthee kunt maken door blad te drogen. Je kunt dit natuurlijk ook doen met bijvoorbeeld bramenblad of aardbeienblad.

Frambozenblad zou helpen om de spieren van de baarmoeder sterker te maken waardoor de weeën, en daardoor de bevalling, natuurlijker verlopen. Hierdoor is de kans op bloedverlies tijdens de bevalling beperkter en kan de baarmoeder zich sneller herstellen. Er wordt aangeraden om vanaf 3 maanden of rond 34 weken te beginnen. Je kunt tot 3 kopjes frambozenbladthee per dag drinken.

Voor niet-zwangere vrouwen zou deze thee ook gunstig zijn, namelijk om de pijn bij menstruatie te verzachten. Je kunt frambozenblad ook prima mengen met aardbeienblad, bramenblad, brandnetel, munt, goudsbloem om een lekkere kruidenthee te maken.

NIET GEBRUIKEN: Tijdens het eerste trimester van je zwangerschap wordt het gebruik afgeraden of bij een historie van een miskraam/vroeggeboorte. Ook bij mensen met een hoge bloeddruk moet overmatig gebruik vermeden worden. Indien je als vrouw erg getraind of gespierd bent, kun je het gebruik van frambozenbladthee ook het beste vermijden. De baarmoeder zou dan ‘taai’ kunnen worden waardoor de zwangerschap/bevalling minder goed kan verlopen.
3 Reacties

Hoi Renske,
Leuk stukje heb je geschreven. Altijd fijn te ontdekken dat er nog een hele nieuwe functie is voor een plant waarvan ik tot voor kort alleen de besjes at. Ik vroeg mij of of jij toevallig ook weet of er betreft blad nog verschil zit in de framboos rassen. Kan ik beter het blad van mijn herfst of zonder framboos pakken, of maakt dat niet zo veel uit. Vrij specifieke vraag, maar misschien weet je dat toevallig:)
vriendelijke groeten,
Timo

Antwoord

Zonder = Zomer 🙂

Antwoord

Ik ben ook benieuwd!!
Wie o wie weet het antwoord?

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.