Frambozen/bosbessen kwark trifle

Voor de drukke mensen onder ons die ‘s ochtends alleen maar in de koelkast willen grijpen voor een kant-en-klaar ontbijtje is dit weer een toppertje! Een kwark trifle! Deze is met diepvries frambozen en bosbessen gemaakt maar je kunt natuurlijk allerlei soorten fruit gebruiken. Indien je dit ontbijtje in de avond maakt, zet je deze simpelweg in de koelkast en de volgende ochtend kun je hem direct pakken. De diepvries vruchten zijn dan mooi ontdooid. Als je het naar je werk wilt meenemen, kun je het ook prima in een jampotje klaar maken. Deksel er op en de volgende ochtend gewoon in je tas meenemen. I-d-e-aal!

Ingrediƫnten:

  • Handje (diepvries) frambozen/bosbessen
  • 150 gram magere kwark
  • 1 eetlepel muesli

Bereiding:

  1. Schep in een glas of potje de helft van de kwark en leg hier een handje (diepvries) frambozen/bosbessen op.
  2. Schep vervolgens de andere helft van de kwark hier boven op en garneer met enkele frambozen/bosbessen en een eetlepel muesli. (Indien je dit ontbijt de avond van te voren maakt, laat je de muesli nog even achterwege)

Dit ontbijtje levert slechts 142 kcal en kan het beste gegeten worden met bijvoorbeeld nog een stuk fruit of een volkoren cracker met beleg. (+100 kcal). In dit ontbijt zit 1 gram vet, waarvan 0,5 gram verzadigd vet, 14,4 gram eiwitten, 16,9 gram koolhydraten en 2,1 gram vezels.

Eetse!

Renske

Kwarktrifle
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.