Ik vind het altijd erg leuk om een toepassing te vinden voor een restproduct. Deze gekonfijte sinaasappelschillen zijn daar een heel leuk voorbeeld van. Normaal gesproken gooi je de schil in de prullenbak maar je kan er echt iets lekkers van maken! Gekonfijte sinaasappelschillen zijn heel erg lekker in een luxe stol voor bijvoorbeeld Kerst of Pasen. Ze worden ook weleens zo los gegeten, gedompeld in een beetje suiker of helemaal in de chocolade gedoopt. Er zijn verschillende manieren om sinaasappelschillen te konfijten, heb ik op internet geleerd. Ik heb de manier gebruikt die banketbakker Cees Holtkamp hanteert.
Ingrediƫnten voor het schil van 1 sinaasappel:
- Sinaasappelschil van een biologische sinaasappel
- 200 gram suiker
- 100 gram water
- Een schepje zout
Bereidingswijze:
- Snij de sinaasappelschil in reepjes of blokjes.
- Zet een pan met water op het vuur met een schepje zout en doe de schillen er in. Laat het een minuut doorkoken.
- Maak ondertussen de suikersiroop. Kook daarvoor de 100 gram water met 200 gram suiker en laat ongeveer een minuut doorkoken. Haal de pan dan van het vuur.
- Haal de sinaasappelschillen uit het zoute water en spoel ze af met koud water.
- Doe de schillen in de suikersiroop en laat 24 uur staan.
- Haal dan de schillen uit de siroop en laat opnieuw de suikersiroop een minuut doorkoken.
- Voeg dan de schillen weer terug in de siroop en laat wederom voor 24 uur staan.
- Herhaal stap 6 & 7
- En klaar zijn je gekonfijte sinaasappelschillen!
Bewaaradvies:
Bewaar de schillen, samen met de siroop, in een goed afgesloten weckpot. Dit is heel erg lang houdbaar.
Eetse!
Renske
1 reactie
Traditioneel Paasgebak, de Simnel Cake – NIET ZO ZWAAR HOOR 22/04/2019 at 22:00
[…] 85 gram gekonfijte sinaasappelschil en als je dat niet hebt kun je ook sukade gebruiken (zelf gekonfijte sinaasappelschil maken?) […]