Geroosterde pompoensoep met crème fraiche

Hoewel ik in de stad woon, hebben we een paar leuke dorpen om ons heen waar nog, heel ouderwets, kraampjes langs de weg staan. Op de kraampjes vind je zakken appels, peren, aardappelen of pompoenen. Je kunt geld in een bakje achterlaten om vervolgens wat mee te nemen. Zo leuk! In het pompoenenseizoen kun je hele mooie pompoenen scoren. Vroeger maakte ik weleens de fout om de grootste mee te nemen, maar het is wel gebleken: hoe groter, hoe minder de smaak. Nu zoek ik echt de kleinste Hokkaido pompoenen uit, die hebben echt de meeste smaak. Ik maakte vorig jaar, ter ere van herfst, een video van basis pompoensoep met eigen gemaakt naanbrood. Nu heb ik een recept voor je met geroosterde pompoen. Het roosteren zorgt voor een sterkere smaak.

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 1 (biologische) Hokkaido pompoen
  • 1 kleine winterpeen
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 gram creme fraiche
  • Eventueel pompoenpitten of kruiden ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snij de pompoen door de helft en schep met een lepel de draden en de pitten er uit. Als de pompoen biologisch is, hoef je deze niet te schillen.
  3. Snij de pompoen in blokjes, de peen in stukken, de uien in kwarten en pers de knoflookteentjes kapot met een mes.
  4. Doe alles op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Schep alles goed om.
  5. Doe de bakplaat met pompoen, peen, ui en knoflook in de voorverwarmen oven voor ongeveer 25 minuten. De pompoen moet zacht zijn.
  6. Doe de geroosterde groente met de 1 liter groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Laat de soep zo’n 20 minuten op laag vuur staan.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en roer er vervolgens de crème fraiche door.
  8. Dan is je soep klaar!

Per portie krijg je ongeveer 200 kcal binnen. Wanneer je dit soepje als diner neemt, kun je het beste nog twee volkoren boterhammen er bij eten met bijvoorbeeld hummus of een lekkere salade.

Eetse!

Renske




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.