Gevulde paprika met bulgur, gehakt en feta

Wat had ik een mazzeltje in de stad afgelopen zaterdag. 5 gele paprika’s voor 50 cent. Niet per stuk, nee, voor allevijf! Maar ja, wat moest ik daar nu eens van maken? Dat antwoord was snel gevonden: gevulde paprika’s! Dit recept bestaat eigenlijk alleen maar uit restjes. Producten die wij eigenlijk altijd wel in huis hebben. Lekker budget dus. Je kunt zelf natuurlijk lekker variëren met dit recept. Heb jij bijvoorbeeld rijst of couscous in huis in plaats van bulgur? Prima! Of misschien geen feta maar wel parmezaanse kaas? Go for it!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 paprika’s (rood, geel of oranje)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 kopje bulgur (van 150 ml)
  • 2 kopjes water (van 150 ml)
  • 100 gram feta
  • 1 tomaat
  • Paprika kruiden
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de bulgur zoals op de verpakking staat.
  3. Fruit een uitje in 1 eetlepel olie voor ongeveer 3 minuten en doe er dan het teentje knoflook in stukjes bij.
  4. Voeg de gehakt toe en bak gaar in ongeveer 3 minuten.
  5. Snij de feta in kleine blokjes, evenals de tomaat, en voeg dit allebei toe aan het mengsel.
  6. Schep de bulgur er door heen en breng op smaak met de kruiden.
  7. Snij de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten.
  8. Schep in iedere halve paprika het mengsel, besprenkel de paprika’s met een klein beetje olie en leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Per portie (twee halve paprika’s) krijg je 400 kcal binnen, 22 gram vet – waarvan 7 gram verzadigd vet- , 26,5 gram eiwit, 20 gram koolhydraten en 5 gram vezels.

Eetse!

Renske
Schermafbeelding 2017-05-29 om 21.03.48




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.