Hartige pompoen broodjes met bladerdeeg

31 oktober is het Halloween, het feest van de pompoenen vind ik persoonlijk. Zelf heb ik namelijk niet zoveel met al dat gegriezel. Ik ben dan ook blij dat we in Alkmaar niet echt iets aan Halloween doen, behalve een willekeurige uitgekerfde pompoen in de voortuin. Heb je jouw pompoen uitgehold en heb je nog wat vruchtvlees over? Maak dan iets lekkers met pompoenpuree, zoals deze hartige pompoen broodjes!

Eerst even over die pompoenpuree. In Amerika koop je dat in blikken, maar in Nederland is dat eigenlijk nergens te vinden. Niet zo gek, want je kunt het super makkelijk zelf maken. Je kookt blokjes pompoen zo’n 20 minuten (of in de oven voor 20 minuten met een beetje olijfolie voor meer smaak) en pureert dit met de staafmixer. Voil├á! Pompoenpuree!

Voor dit recept heb je nodig:
– 1 pakje bladerdeeg
– 250 gram pompoenpuree
– 120 gram zuivelspread
– 3 eieren
– 1 1/2 eetlepel pumpkin spice kruiden
– 5 eetlepels (spelt)bloem

Je houdt nog veel pompoenvulling over. Hier kun je een pompoenbrood van maken! Voeg aan de overgebleven vulling 200 gram havermout en 2 geprakte bananen toe en doe voor ongeveer 40 minuten in de oven op 175 graden. Je kunt natuurlijk ook de ingredi├źnten voor de vulling door de helft of door vieren doen, dan hou je minder over :).

Heb je geen pompoenuitsteker? Gebruik dan net zoals ik het volgende sjabloon:

Print dit sjabloon uit (op een grootte van 10 cm) en knip het uit.

Voor de bereidingswijze, bekijk de volledige video:

De pompoenbroodjes zijn ongeveer 250/300 kcal per stuk. Maak je ze voor een hele groep? Dan vinden zij het waarschijnlijk lekkerder als je ook nog 150 gram lichte basterdsuiker aan de vulling toevoegt.

Eetse!

Renske
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.