Herfst granola met pumpkin spice en cranberries

Had ik al gezegd dat ik heel erg blij ben dat de herfst is gekomen ;)? Volgens mij heb ik dat al meerdere keren herhaald… Maar jongens, ik zeg het gewoon nog een keer: Ik ben zo blij met de herfst! De smaken, de geuren, de temperatuur, de kleuren… ik ben helemaal voor. In deze video laat ik weer een herfst recept zien, namelijk een granola met pumpkin spice, gedroogde appel en cranberries. Heel veel granola’s uit de winkel worden ‘krokant’ gemaakt door het toevoegen van geraffineerde suiker. Zonde! In dit recept zit geen suiker maar is toch heel erg lekker! Ik gebruik in dit recept overigens olijfolie, maar wil je liever een vetarme granola, dan kun je in plaats van olie ook 2 eieren toevoegen.

Voor een flinke weckpot van deze granola heb je nodig, 150 gram havermout of graanvlokken, een mix van ongeveer 150 gram zonnebloempitten en pompoenpitten, 1 ½ tot 2 eetlepels pumpkin spice kruiden, een flinke hand gedroogde cranberries en een flinke hand gedroogde appel, en ongeveer 2 eetlepels olijfolie.

Voor de bereidingswijze, bekijk de video:

https://youtu.be/RKtooiCpOPc

Heel erg lekker in de yoghurt of kwark als ontbijt om je vast klaar te maken om naar buiten te gaan in dit seizoen ;)? Per eetlepel krijg je ongeveer 50 kcal binnen. Je kunt de granola minimaal 1 week bewaren, misschien wel langer maar zo lang redt de granola het bij ons thuis niet ;).
Zou je ook graag een winter granola willen maken met een warmere smaak door pindakaas? Klik dan even hier!

Eetse!

Renske
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.