Het BESTE speculaaskruiden recept

Het is bijna zover! Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas weer aan in Nederland en speciaal daarvoor ga ik de komende 3 zaterdagen een traditioneel Sinterklaasrecept maken namelijk speculaaspoppen, taaitaai poppen en marsepein en suikerbeesten.

Aankomende zaterdag komt de video van speculaaspoppen online en daarvoor heb je natuurlijk speculaaskruiden nodig. Die kun je kant en klaar kopen uit de supermarkt maar die hebben lang niet zoveel smaak als eigen gemaakte speculaaskruiden. Ik heb voor jullie, vind ik persoonlijk, het beste speculaaskruiden recept. Deze kruiden kun je het beste nog even een dagje laten staan voor gebruik, dan zijn de smaken helemaal goed met elkaar vermengd.

Ingrediƫnten speculaaskruidenmix:
20 gram kaneel
5 gram venkelzaad
5 gram nootmuskaat
5 gram kruidnagel
5 gram kardemom
3,5 gram witte peper
2,5 gram gember
2,5 gram korianderzaad
2,5 gram foelie
2,5 gram steranijs

Deze kruiden kun je natuurlijk ook in muffins, havermoutpap, cake etc. gebruiken!




3 Reacties

[…] 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden […]

Antwoord

[…] ben echt gek op speculaas. Het liefste maak ik mijn eigen speculaaskruiden. Deze mix is veel rijker en warmer van smaak dan de mixen in de supermarkt. Ook ben ik gek op de […]

Antwoord

[…] kennen allemaal de speculaas met heerlijke speculaaskruiden met kaneel. Door de kaneel, en het laten rijpen van het speculaasdeeg, wordt de speculaas donker. […]

Antwoord
Laat een reactie achter aan Witte koekkruiden – NIET ZO ZWAAR HOOR Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.