Kokos-kerrie rijst met paksoi

Dit recept noem ik thuis ‘gouden rijst’. Door de kerrie en kurkuma krijgt de zilvervliesrijst namelijk een hele mooie gele kleur welke doet denken aan het populaire recept voor ‘golden milk’. Dit recept is tot stand gekomen met het opmaken van kliekjes. En hij bleek blog-waardig! Zelfs onze peuter heeft zitten smikkelen. Wij hebben er, met deze ingrediënten, met 2 volwassenen en 1 peuter van gegeten. Dit recept is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Ingrediënten voor ongeveer 3 porties:

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 – 300 ml water
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 ui, versnipperd
  • 100 gram kastanje champignons, in kleine stukjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 1 paksoi, gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 groentebouillonblokje

Bereidingswijze:

  1. Doe de zilvervliesrijst, samen met de kokosmelk, het water en de kruiden in een pan. Roer goed door. Breng aan de kook en laat koken zolang als op de verpakking staat. Kijk tussendoor in de pan dat de rijst niet droogkookt. Voeg eventueel meer water toe als nodig blijkt. De bedoeling is dat de rijst de kokosmelk en het water volledig opneemt en je deze niet hoeft af te gieten.
  2. Verhit in een wokpan de olie.
  3. Fruit de ui en voeg de champignons toe.
  4. Laat voor een paar minuten op middelhoog/laag vuur staan.
  5. Voeg dan de paprika toe, de paksoi en het groentebouillonblokje. Laat staan tot de paprika en de paksoi glazig worden.
  6. Voeg de rijst toe aan de groenten en roer alles goed door.

Met dit gerecht krijg je ongeveer 460 kcal binnen, 21 gram vet (waarvan 10 gram verzadigd vet), 9 gram eiwit, 56 gram koolhydraten en 4 gram vezels.

Eetse!

Renske




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.