Kokosbollen

Deze kokosbollen zijn ideale kcal-arme tussendoortjes (ze zijn slechts 45 kcal per stuk!) en ook nog eens koolhydraatarm en geschikt voor vele diëten. En OOK nog eens heel erg makkelijk om te maken. Binnen een paar minuten staan ze al in de oven. Je moet wel echt van kokos houden want de smaak is puur kokos. Lekker, vind ik zelf :)!

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 2 eiwitten
  • 75 gram gedroogde geraspte kokos
  • Citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker (mag eventueel vervangen worden door stevia, honing of gewone suiker. Je kunt het natuurlijk ook weglaten).

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop de eiwitten stijf met een klein beetje citroensap en de vanillesuiker. De eiwit is goed wanneer je de kom op zijn kop kunt houden.
  3. Spatel voorzichtig de kokos er door heen.
  4. Maak met een eetlepel 8 bolletjes/hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Zet in de oven voor 10-15 minuten. Ze zijn klaar als de bovenkant lichtbruin en krokant is.

Ik hoor je denken! Huh? Renske! Er zit suiker in! Ach, niet zo zwaar hoor. Per kokosbolletje eet je slechts 1 gram suiker dus dat valt reuze mee en past prima in een gevarieerd eetpatroon. Natuurlijk kun je het ook weglaten, de kokossmaak overheerst en de bolletjes blijven lekker. Per bolletje zijn ze 45 kcal en ze bevatten 3,7 gram vet (waarvan 2,8 gram verzadigd vet), 1,5 gram eiwit, 1,3 gram koolhydraten en 1,2 gram vezels.

Je kunt ze goed bewaren in een trommeltje, enkel worden ze dan wat minder krokant.

Eetse!

Renske

Kokosbollen




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.