Ik ben niet zo’n brood-eter. Hoewel ik zeker geen broodhater ben, eet ik het gewoon niet zo vaak. Als lunch vind ik andere dingen vaak veel lekkerder! Deze couscous salade eet ik bijvoorbeeld veel liever dan een sneetje brood met een plak kaas. Goed voor de variatie en met slechts 250 kcal een prima lunch.
Ingrediƫnten voor 2 porties:
- 1 kipfilet
- 50 gram couscous
- 1/2 biologisch bouillon blokje (zonder gekke toevoegingen dus!)
- 1/2 komkommer
- 1/2 bakje cherry tomaatjes
- Een aantal zongedroogde tomaatjes
- Een aantal zilveruitjes
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel mayonaise (je kunt ook pesto gebruiken!)
Bereidingswijze:
- Zet een pannetje op het vuur en kook daar de kip gaar (met het bouillon blokje) in ongeveer 10-15 minuten. Als de kip gaat drijven, is hij vaak gaar.
- Kook de 50 gram couscous zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Snij de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in plakjes.
- Snij de cherry tomaatjes in vieren.
- Snij de zongedroogde tomaatjes en de bosuitjes in stukjes.
- Als de kip klaar is, ‘scheur’ de kip dan met twee vorken in stukjes (of snij met een mes als je dat makkelijker vindt).
- Voeg alle ingrediƫnten toe in een grote schaal en meng goed door elkaar. Dit gerecht eet je koud.
Eetse!
Renske