Hoemoes, hoummous, humus en humous: hoe je het ook wilt schrijven, het is heerlijk! Ik eet het graag op een rijst- of mailwafel met bijvoorbeeld en plakje tomaat en een beetje peterselie. Je kunt ook je groente er in dippen, zoals komkommer of paprika reepjes. Of op een toastje….of…of…. Nou ja, je snapt me wel. Hummus is hot! Hummus is veelzijdig! En hummus is heel makkelijk zelf te maken!
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten van 400 gram (uitlekgewicht is meestal 240 gram) of 250 gram zelf geweekte en gekookte kikkererwten
- 1 eetlepel tahin (sesampasta)
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 4 theelepels olijfolie
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel komijn gemalen
- Verse peterselie
Bereidingswijze:
- Pureer eerst de kikkererwten in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, behalve 2 theelepels olie en de peterselie, en pureer tot een goed gemengde puree.
- Schep de puree (of nu wel hummus te noemen ;)) in een schaaltje en besprenkel vervolgens met de laatste 2 theelepels olijfolie en een beetje verse peterselie.
En klaar is je kikkererwtenpuree!
Eetse!
Renske