Maak je eigen rozenbottel spread zonder suiker

Rozenbottels: hèt superfood van de natuur! Rozenbottels bevatten ontzettend veel vitamine C maar ook vitamine B1, B2, B3, B5, C, E en K. Momenteel is het de perfecte oogsttijd voor de rozenbottel en je kunt deze vruchten verwerken op vele manieren. In deze video laat ik je zien hoe je een suikervrije rozenbottel spread kunt maken voor bijvoorbeeld op de boterham, zoals mijn dreumes mooi demonstreert ;).

Voor deze spread heb je ongeveer een pond rozenbottels nodig. Je kunt rozenbottels ook los eten, kook ze dan (schoongemaakt en zonder zaadjes!) zo’n 10 minuten en eet ze samen met bijvoorbeeld yoghurt of kwark. Het is belangrijk dat, wanneer je een jam of spread maakt, je gebruikt maakt van een schoon jampotje en schone deksel. Deze kun je het beste vooraf even koken in kokend water (bijvoorbeeld in een pan met water op het vuur) zodat alle eventuele bacteriën dood zijn.

Indien je met schone materialen werkt, is de spread (ongeopend en vacuüm) ongeveer 2 maanden houdbaar (en geopend ongeveer een week). Indien je suiker toevoegt is de spread veel langer houdbaar. De citroensap zorgt er in dit geval wel voor dat de spread goed houdbaar is. Check voor het openen wel even of de deksel nog steeds vacuüm getrokken is: dit doe je door op de deksel te drukken. Kun je de deksel indrukken, dan is deze niet meer goed en het beste kun je de spread dan niet meer gebruiken.

Eetse!

Renske

 
2 Reacties

[…] Maak je eigen rozenbottelspread zonder suiker Rozenbottels: het superfood van de natuur! In de herfst kun je deze rozenbottels wildplukken/oogsten en dan kun je er je eigen rozenbottelspread van maken! […]

Antwoord

[…] beleg voor mijn zoontje te maken. Zo liet ik je zien hoe ik een suikervrije aardbeienjam maakte, rozenbottelspread en andere belegsoorten. Vandaag laat ik je een groentespread zien, namelijk een spread van pompoen […]

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.