Maak je eigen volkoren broodjes

Hoe leuk is het om je eigen gemaakte broodjes te serveren bij een brunch, verjaardag of picknick? En zo moeilijk is het echt niet :). In deze video laat ik je zien hoe ik zelf volkoren broodjes maak. Het zijn harde broodjes die het aller lekkerst zijn als je ze warm eet met bijvoorbeeld een beetje gesmolten roomboter… mmmmm.

Ingrediënten:
500 gram meelmix (dit kan een broodmix zijn zonder gist of een mix van volkoren tarwemeel met een beetje tarwebloem en een paar eetlepels pitten bijvoorbeeld)
300 ml lauwwarm water
4 eetlepels zonnebloemolie
Een zakje gedroogde gist van 7 gram
Een klein beetje melk
Een snuf zout indien er in de meelmix geen zout zit.
Eventuele ‘versiering’ zoals graanvlokken, muesli, sesamzaad.

De broodjes zijn klaar om in de oven te gaan!

Bewaaradvies:
Als je de buitenkant van bolletjes hard wilt houden, kun je ze het beste bewaren in een papieren zak of in een theedoek. Als je ze in een plastic zak bewaard, worden ze zachter. Dit kan natuurlijk ook als je dat niet erg vindt. Je kunt de bolletjes ook invriezen in een diepvrieszak.

De bolletjes zijn ongeveer 250 – 300 kcal per stuk (ligt aan de grootte) en bevatten ongeveer 7-8 gram vezels. 1 bolletje met beleg is een prima en verantwoorde lunch!

Voor de bereidingswijze, bekijk de video:

Eetse!
Renske




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd