Mijn favoriete herfst recepten

Herfst is mijn favoriete seizoen…. dat zeg ik altijd in het begin van de herfst, maar hetzelfde zeg ik over de winter en de lente ;). Alleen de zomer mag van mij echt overgeslagen worden, ik ben absoluut geen warmte-zon mens. Na de warmte, het zweten ‘s nachts, de muggenbulten, het oververmoeide gevoel na zo’n zomer komt daar het eerst herfstbriesje. Heerlijk! Ik kan daar zo van genieten! Meteen komen mijn wollen vesten, lamsvacht sloffen en fleece plaids tevoorschijn! Pompoenen komen (goedkoper) in de winkel, de speculaaskruiden geuren in de keuken en de stoofpotjes staan op het fornuis te pruttelen. Ja, ik ben herfst fan!

Dat ik veel en vaak dingen zelf maak zal, als je deze blog/mijn video’s volgt, geen verassing meer zijn. Daarom heb ik mijn favoriete herfstrecepten voor je op een rij gezet in deze blogpost. Ze zijn simpel te maken en natuurlijk gezond! Geniet er van!

 

 1. Pompoensoep met naanbrood
  In deze herfstige video laat ik je zien hoe je een simpele maar smakelijke pompoensoep maakt en daarbij je eigen naanbrood! Ook vertel ik je het verhaal van Halloween ;).

  Pompoen curry met zilvervliesrijst
 2. Pompoencurry met zilvervliesrijst
  In het vorige recept gebruik je een Hokkaido pompoen. Dit recept is meer geschikt als je een flespompoen in huis hebt. Een lekkere curry met zilvervliesrijst!
 3. Kruidige appelmoes met kaneel en anijs
  In deze video laat ik je zien hoe je met je moesappel-oogst een lekkere, warme kruidige appelmoes kunt maken! De smaken kaneel, anijs en piment zorgen voor een extra herfst tintje.

  Warme kruidige druivensap
 4. Warme kruidige appelsap of druivensap
  Jaaa, dit is echt een groot favoriet van mij. Als het kouder wordt, drink ik elke avond (als mijn zoontje op bed ligt, echt even een genietmomentje van rust hihi) een kopje warme appelsap of druivensap. Hoewel de bereiding identiek is, is de smaak van beide dranken echt heel verschillend dus test zelf even waar je het meest van houdt :).
 5. Maak je eigen rozenbottelspread zonder suiker
  Rozenbottels: het superfood van de natuur! In de herfst kun je deze rozenbottels wildplukken/oogsten en dan kun je er je eigen rozenbottelspread van maken!

  Volkoren appeltaartje met havermout
 6. Volkoren appeltaartje met havermout
  Als je nog meer appels overhebt van het maken van je eigen appelsap of moes, kun je dit lekkere en gezonde appeltaartje maken.
 7. Vlierbessensiroop met honing
  Nog zo’n fijn wildpluk-idee… vlierbessensiroop met honing! Ideaal als gezonde hoestdrank of als healthy drink ;).¬†Gebruik deze vlierbessendrank wanneer je verkouden bent of last hebt van je keel/buik. De vlierbes heeft ook een verlagend effect op de bloeddruk. In de video laat ik je zien hoe je dit kunt maken! Wees er overigens wel snel bij, want meestal zijn de vlierbessen na het begin van de herfst niet meer te oogsten.

Heb jij favoriete herfstrecepten en wil je deze met me delen? Laat het me weten! Ik ben erg benieuwd!

Eetse en geniet van de herfst :),

Renske
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.