Ongezoete jam maken van diepvriesfruit

Voor de lekkerste aardbeien zijn we een paar weekjes te laat. Toch wil ik ook in de niet-oogstmaanden mijn eigen beleg maken en dat kan onder andere door het gebruiken van diepvriesfruit! Dit kan fruit zijn wat je vorig jaar teveel had of je kunt dit kopen in de supermarkt (wel minder lekker!). Voor het maken van je eigen jam of confituur heb je een kilo diepvriesfruit nodig en een zakje geleipoeder van Van Gilse (in de supermarkt te verkijgen) of een ander geleermiddel naar keuze.

De bereidingswijze van deze jam geldt natuurlijk ook voor straks in de zomer als het zomerfruit je om de oren vliegt. Je gebruikt dan simpelweg vers fruit in plaats van diepvriesfruit. Ik gebruik in deze video aardbeien, maar dit kunnen natuurlijk ook frambozen zijn of ander fruit.

De potten jam zijn, omdat er geen geraffineerde suikers inzitten, minder lang houdbaar namelijk 3 tot 6 maanden indien de potten vacuüm zijn getrokken. Indien geopend zijn de potten een paar dagen houdbaar in de koelkast.
1 reactie

[…] vind het altijd erg leuk om eigen beleg voor mijn zoontje te maken. Zo liet ik je zien hoe ik een suikervrije aardbeienjam maakte, rozenbottelspread en andere belegsoorten. Vandaag laat ik je een groentespread zien, […]

Antwoord
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd