Pastinaak is een echte wintergroente en is het beste verkrijgbaar van januari t/m maart. Je kunt er lekkere soep van maken, maar ook past deze ‘witte wortel’ prima in een cake! De smaak omschrijven veel mensen als zoet, anijs- en nootachtig.
Ik maak in deze video een volkoren cake met als smaakmakers de pastinaak, banaan en sinaasappel. Een perfecte combinatie! Ook is deze cake goed geschikt voor mensen met een ei-allergie: deze cake is namelijk zonder ei! Ben je veganistisch? Gebruik dan kokosolie in plaats van roomboter! Per plak levert deze cake ongeveer 180 kcal.
Ingrediënten voor 1 cake:
- 250 gram volkoren meel
- 130 gram roomboter
- 130 gram lichte basterdsuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 250-300 gram pastinaak
- 1 banaan
- 1 sinaasappel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
Bewaaradvies:
Je kunt deze cake luchtdicht bewaren voor ongeveer 5 dagen. Ook kun je de cake prima invriezen (tip: snij er eerst plakjes van) en dan kun je de cake zo’n 3 maanden bewaren.
Bekijk de video voor de bereidingswijze: