Pastinaak-sinaasappelcake met minder suiker

Pastinaak is een echte wintergroente en is het beste verkrijgbaar van januari t/m maart. Je kunt er lekkere soep van maken, maar ook past deze ‘witte wortel’ prima in een cake!  De smaak omschrijven veel mensen als zoet, anijs- en nootachtig.

Ik maak in deze video een volkoren cake met als smaakmakers de pastinaak, banaan en sinaasappel. Een perfecte combinatie! Ook is deze cake goed geschikt voor mensen met een ei-allergie: deze cake is namelijk zonder ei! Ben je veganistisch? Gebruik dan kokosolie in plaats van roomboter! Per plak levert deze cake ongeveer 180 kcal.

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 250 gram volkoren meel
  • 130 gram roomboter
  • 130 gram lichte basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250-300 gram pastinaak
  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat

Bewaaradvies:
Je kunt deze cake luchtdicht bewaren voor ongeveer 5 dagen. Ook kun je de cake prima invriezen (tip: snij er eerst plakjes van) en dan kun je de cake zo’n 3 maanden bewaren.

Bekijk de video voor de bereidingswijze:

 




Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.