Oké, het is niet echt het seizoen voor een pompoen gerecht, maar ohhhh ik hou van pompoen! En aangezien de toko in de buurt altijd flespompoenen heeft (voor een erg redelijke prijs!) hebben wij altijd wel een pompoen op voorraad. Heel erg handig, aangezien je de pompoenen wel zo’n drie maanden kan bewaren. Zo heb je altijd een groente achterwege op dagen dat je eigenlijk nog boodschappen had moeten doen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 kleine/middelgrote flespompoen
- 1 kipfilet (200 gram)
- 150 ml kokosmelk
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1/2 eetlepel kurkuma
- 50 gram rozijnen
Bereidingswijze:
- Schil de flespompoen en snij deze in kleine blokjes. Kook de blokjes pompoen in een pan met kokend water voor ongeveer 15 minuten.
- Snij de ui en de kip in stukjes. Fruit de ui, de knoflook, de kip en de kruiden in een (wok)pan.
- Voeg vervolgens de pompoen blokjes toe en bak kort mee.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
- Voeg de kokosmelk toe in de pan met kip en pompoen en roer goed door. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.
- Voeg de rozijnen toe en laat het geheel zo’n 15 minuten op laag vuur koken.
- Schep de rijst op je bord en daarna de pompoen curry.
Dit gerecht bevat 650 kcal, 20 gram vet, 40 gram eiwitten, 75 gram koolhydraten, 5 gram vezels en slechts 0,1 gram zout. Prima verhoudingen dus!
Eetse!
Renske
1 reactie
Mijn favoriete herfst recepten – Niet zo zwaar hoor 01/10/2018 at 11:35
[…] Pompoencurry met zilvervliesrijst In het vorige recept gebruik je een Hokkaido pompoen. Dit recept is meer geschikt als je een flespompoen in huis hebt. Een lekkere curry met zilvervliesrijst! […]