Pompoensoep met naanbrood [VIDEO]

Het is volop herfst! En daar hoort een lekker soepje bij. En omdat het 31 oktober Halloween is, maken we deze natuurlijk van POMPOEN! In deze video maak ik een simpele pompoensoep met een extra recept, namelijk: naanbrood. Dit brood is ideaal als je ‘even snel’ een broodje moet serveren bij je soep. Het is namelijk heel snel klaar en niet moeilijk te maken. Naanbrood wordt veel gegeten in de Aziatische keuken als bijgerecht.

De ingrediënten voor de pompoensoep zijn:
– 1 kleine oranje pompoen (hokkaido)
– 1 winterpeen
– 2 uien
– 3 teentjes knoflook
– 1 liter bouillon
– Kruiden (theelepel komijnzaad, theelepel korianderzaad, theelepel gemberpoeder)

De ingrediënten voor het naanbrood zijn:
– 400 gram bloem
– 300 gram volle yoghurt
– 11 gram bakpoeder
– 7 gram zout

In de video vertel ik kort over het verhaal achter het uithollen van pompoenen met Halloween. Ik beloof je in de video het verhaal in de beschrijving, bij deze een korte versie:
Het verhaal komt uit Ierland en gaat over een Ierse man genaamd Jack O’Lantern. Op een nacht ontmoet Jack de duivel die bezit van zijn ziel wil nemen, maar Jack is hem telkens te slim af en laat hem beloven Jack niet meer lastig te vallen. Als Jack eenmaal overlijdt is hij niet welkom in hemel, omdat hij met de duivel had geheuld, maar ook niet in de hel, omdat de duivel hem had beloofd niet lastig te vallen, en is hij gedoemd eeuwig rond te dolen. Hij vraagt aan de duivel een lampje dat hij in een uitgeholde raap (tegenwoordig dus een pompoen) plaatst. De kervingen in de pompoen beeldden vroeger dit verhaal uit.

Vergeet vooral niet te abonneren op mijn YouTube kanaal om al mijn video’s te zien: www.youtube.com/Afvallen-AlkmaarNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *