REVIEW: 50+ Blijf fit, eet gezond | door Laura van Hoogstraten

Wil jij gezond oud worden? En wil je weten hoe je fit blijft met lekker eten en drinken? Dit boek is voor iedereen die gezondheid belangrijk vindt en wil genieten van het leven. Of je nu 50+, 60+, 70+ of 100+ bent. Dit staat geschreven op de achterkant van het nieuwe boek 50+ Blijf fit, eet gezond, geschreven door Laura van Hoogstraten, welke op 31 oktober 2018 is uitgekomen. Ik heb een exemplaar mogen ontvangen om een review over te schrijven.

We krijgen ontzettend veel prikkels vanuit de dieetwereld. Er komen ongelofelijk veel boeken op de markt van verschillende voedingsgoeroe’s die inspelen op de trend van nu. Zitten we dan te wachten op nog een boek over gezonde voeding? Jazeker! Want dit boek is speciaal voor de doelgroep die (gelukkig) wat minder van deze trends meekrijgt. Die ‘gewoon’ eten ook belangrijk vinden maar soms niet de juiste balans kunnen vinden. Dit boek gaat ook niet perse over afvallen, maar juist over gezonder en fitter worden. Ook 50-plussers die prima op gewicht zijn hebben wat aan dit boek. Sterker nog, veel 50-plussers zullen misschien ondervinden dat ze te weinig eten of niet voedzaam genoeg.

Waar gaat dit boek dan precies over? Nou, de titel zegt het eigenlijk al. Blijf fit, eet gezond! Speciaal voor 50 plussers. In dit boek vind je onder andere: praktische tips over welke voedingsstoffen je nodig hebt, tips over het lezen van etiketten in de supermarkt, weekmenu’s voor mannen en vrouwen specifiek afgestemd op de leeftijd, uitleg waarom je voedingsadvies verandert naarmate je ouder wordt, advies voor als je je zorgen maakt over je (schoon)ouders en vooral veel nuttige informatie over ‘gewone’ gezonde voeding die je in de supermarkt kunt kopen.

Wie heeft het boek eigenlijk geschreven? Laura van Hoogstraten, een diëtist van 32 jaar welke werkzaam is in een groot revalidatiecentrum en verpleeghuis. In de praktijk maakt zij dus dagelijks mee hoe belangrijk het is dat ouderen gezond blijven/leren eten. Zij heeft dit boek geschreven omdat zij 50 plussers wilden helpen om zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig te blijven.

Het boek bevat niet alleen tips en advies maar ook praktische en duidelijke tabellen met informatie over de voedingswaarde van producten.

Wat mij vooral aanspreekt in dit boek, is dat het om ‘normaal’ eten gaat. Nu is ‘normaal’ natuurlijk een relatief begrip maar hiermee bedoel ik dat het herkenbare producten zijn voor de doelgroep. Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven aan dure en onnodige zoetstoffen, gedroogde bessen, pillen, speciale zaden of poeders. Ook wordt er heel duidelijk beschreven hoeveel je dan precies nodig hebt en waar je dit uit kunt halen. Zo wordt er niet alleen gezegd: je hebt 30 gram vezels nodig. Door duidelijke tabellen leer je hoeveel vezels er in een product zitten en hoe je vervolgens aan die, bijvoorbeeld, 30 gram vezels komt.

Alle macronutriënten worden duidelijk behandeld in dit boek.

Alle macronutriënten komen aan bod in dit boek. Hoeveel vet mag je binnenkrijgen? Hoeveel verzadigd vet? Waar zit het precies in? Je komt veel basisinformatie te weten zodat je betere keuzes kunt gaan maken in je voeding. Vind je het lastig om zelf je voeding te gaan uitpluizen? Dan vind je in dit boek ook nog eens, per leeftijdscategorie en geslacht, 7 weekmenu’s plus een overzicht per weekmenu van de voedingswaarde.

De schrijfstijl heb ik als prettig ervaren. Alles wordt zeer duidelijk uitgelegd en er is echt aandacht besteedt aan de adviezen. Dit boek zou ik zeker adviseren aan mijn clienten.

Ondertitel: Ouder worden en fit blijven zonder ingewikkeld dieet
Auteur: Laura van Hoogstraten
Prijs: € 17,95
Aantal pagina’s: 160
Verschijningsvorm: Paperback
Afmeting: 17 x 24 cm
Verschijningsdatum: oktober 2018

Het boek is onder andere te koop bij Bol.com. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Passie.

Voor meer informatie, kun je terecht op de website van het boek.
Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.